Svi mi imamo sada već hronične bolove u leđima i zglobovima zbog hodanja po asvaltu, sjedenja u kancelarijama i ne kretanja.

Predlažemo vam ulje bijelog luka koje liječi ove tegobe.

Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za lokečenje bolnih zglobova i leđa Očistite 300 – 400 grama bijelog luka i sitno ga isjeckajte, stavite u teglu i prelijte ga sa 1 litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja, najbolje maslinovo ili suncokretovo ulje.

Zatvorite teglu poklopcem i ostaviti na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, da stoji dvije nedjelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procjedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi ovaj prirodni lijek?

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.

Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se posavetujte sa doktorom.

Izvor: nezavisne

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *