Bademi su zdravi jer su bogati vitaminom E cinkom, magnezijumom kao i kalcijumom. Oni su dobri za rad spolnog sistema. Ipak, ne trebate ih previše konzumirati, dovoljno je 4 ili 5 dnevno zbog amigdalina koji je jak. Možete ga konzumirati tako što potopite 4 badema u čaši vode, ostavite preko noći i popijete ujutru.

Provedena su brojna istraživanja na temu utjecaja badema na zdravlje i znanstvenici svakim novim istraživanjem dolaze do novih pozitivnih saznanja. Donosimo vam neke od dokazanih prednosti badema. (Tekst se nastavlja ispod)

Smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti:

Bademi su odličan izvor zdravih masti koje štite zdravlje srca i cjelokupnog kardiovaskularnog sustava.

Odličan su izvor antioksidacijskih spojeva koji smanjuju rizik od nastanka srčanog udara Uz to, bademi su jako dobar izvor vitamina E, flavonoida koji ublažava hroničnu upalu.

Odličan su izvor minerala, kao što su magnezij, kalcij, kalij, bakar, mangan i arginin. Sve su to spojevi koji imaju odlično djelovanje na zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Istraživanja su pokazala da bademi smanjuju razinu lošeg (LDL) holesterola i povećavaju razinu dobrog (HDL) holesterola.

Svakodnevnom konzumacijom badema ćete spriječiti nakupljanje plaka unutar krvnih žila i preporučuju se svim osobama koje imaju povišn krvni tlak.

Poboljšavaju kognitivne funkcije:

Bademi su odlični za zdravlje i funkcioniranje mozga. Visok udio riboflavina i L – karnitina ih čine odličnima za prevenciju upalnih procesa unutar mozga. (Tekst se nastavlja ispod)

Poboljšavaju zdravlje kože:

Bademi su odličan izvor vitamina E i antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala, održavaju kožu zdravom i mladolikom.

Naučnici su ustanovili da bademi mogu smanjiti rizik od nastanka oštećenja uzrokovanih izlaganjem UV zrakama.

Smanjuju rizik od nastanka dijabetesa:

Bademi su jako dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina koje reguliraju razinu glukoze u krvi i kontroliraju način na koji ju tjelesne stanice koriste.

Svakodnevnom konzumacijom badema možete smanjiti rizik od nastanka inzulinske rezistencije i naglih promjena razine šećera u krvi.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *