Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u tretiranju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis. (Tekst se nastavlja ispod)

Kardiovaskularne bolesti

Ujutru, umjesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hljeba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara.

Protiv artritisa

U šolju ključale vode, pomješajte dvije supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u liječenju hroničnog artritisa. (Tekst se nastavlja ispod)

Protiv infekcije žučne kese

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mješavinu gore pomenutu, ali ovaj put promjenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode, stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

Protiv prehlade

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mješavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u liječenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *