Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris.

Tvorac čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije osamsto godina, a njen recept za srčane probleme preuzeli su čak i liječnici. Recept je kasnije prenijela i poznata travarka Marija Trebem, autorica knjige Zdravlje iz božje ljekarne.

Prirodan lijek za srce pokazao se korisnim kod srčanih slabosti, ali i kod ozbiljnijih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe popud treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris.

Sastojci za recept: – 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena), – litra domaćeg crnog ili bijelog vina, dvije žlice vinskog octa – 300 g prirodnog meda. Priprema: Deset svježih stabljika peršuna zajedno s listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Poslije dodajte 300 grama meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom.

Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti. Upotreba: Napitak se koristi svakodnevno, jušna žlica do prestanka tegoba.

Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: 6yka

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *