Višak tjelesne masti dovodi do nastanka bolesti srca, dijabetesa, hipertenzije, masne jetre, i povećava rizik od razvoja raka. Namirnice bogate vlaknima održati će vas sitim puno duže, i samnjiti potrebu za hranom. One su idealan izbor za ljude koji se bore s opstipacijom. Namirnice bogate proteinima su super, ako želite da izgubite višak kilograma i održavate mišićnu masu u isto vrijeme.One pružaju dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti. Ukoliko imate problema s viškom kilograma, gladovanje je zadnja stvar koju trebate učiniti.

Umjesto toga konzumirajte, svako jutro, za doručak ove super ukusne smothie, i gubite težinu na prirodan način. Svaki od ovih frapea će ubrzati vaš metabolizam metabolizam i poboljšati sposobnost vašeg tijela da se spali masti.

Provjerite recepte i započnite prirodni proces mršavljenja bez posebnih napora:

1. Sastojci:

– 1 banana
– 1 naranča
– 2 žlice badema, drobljeni
– 2 žlice lanenog ulja
– 2 svježe ili sušene smokve
– trećina šolje vode

Priprema:Sve sastojke stavite u blender, izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim pijte dok je friško.Napomena: Ako koristite sušene smokve, potopite ih u vodu pola sata prije njihove upotrebe.

2. Sastojci:

– 1 čaša malina
– 1 jabuka
– 1 banana
– pola limuna
– 1 žlica sjemenke lana

Priprema:Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Popijte svježe.Napomena: Ako koristite organske jabuke, nemojte ih oguliti.

3. Sastojci:

– 2 kivija
– 1 banana
– pola jabuke
– 1 naranča
– 1 žlica sjemenke lana
– 1 žlica lješnjaka
Priprema:Blendati sve zajedno do glatke smjese. Pijte smoothie uvijek svježe.

  Poročitaj jos:

Najjači prirodni lijek za pluća: Ako se pripremi na OVAJ NAČIN liječi sve respiratorne tegobe

Origano se vrlo često koristi kao začin i dodatak mnogim jelima, a da li ste znali da ova začinska biljka ima i neverovatna lekovita svostva?

Od davnina se u narodnoj medicini koristi kao antibiotik i lek za sve respiratorne tegobe. Iako se primarno koristi za bolesti pluća, to nije njegovo jedino lekovito svojstvo.

Zbog svojih snažnih antibakterijskih, antitumorskih i protivupalnih svojstava, origano ima mnogo zdravstvenih prednosti.

Bogat je vitaminima A, C, E i K, vlaknom, kalcijumom, manganom, magnezijumom i gvožđem, a njegova lekovita svojstva su dokazana mnogim studijama.

Čaj može biti pripremljen sa svežim ili suvim origanom, a kada se pomeša sa majčinom dušicom, dobija se vrlo moćan narodni lek za respiratorne organe.

Majčina dušica deluje umirujuće, a kod akutnog ili hroničnog bronihitisa deluje veoma efikasno jer sadrži moćna antioksidantna svojstva.

Za pripremu čaja će vam biti potrebno:

– 2 kašike origana
– 1 kašika majčine dušice
– malo meda

U prokuvalu vodu stavite origano i majčinu dušicu i ostavite poklopljeno da odstoji sat vremena. Nakon toga popijte šolju ovog napitka.

Osim plućnih bolesti, origano je dobar i za lečenje:

– artritisa
– bola u mišićima
– akni
– nadutosti
– glavobolje
– gorušice
– alergija
– umora
– infekcija urinarnog trakta
– menstrualnih grčeva

Osim čaja, možete pripremiti i obloge, koje će pozitivno delovati na bronhije. Sve što vam je potrebno je ulje od origana koje ćete umasirati na grudni koš i vrat i utopliti peškirom.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *