Prirodna morska sol nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njezini sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

Jača imunološki sustav

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak

Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju

Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.

Kožne bolesti

Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Astma

Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.

Osteoporoza

Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija

Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

  Pročitaj još:

KARDIOLOG TVRDI DA SU OVE 4 NAMIRNICE NAJGORE ZA SRCE, DIŽU PRITISAK U NEBESA: Kaže da bi trebalo da ih izbacite iz jelovnika što prije

Visoki krvni pritisak ili hipertenzija pogađa sve veći broj ljudi

Srčani problemi su, uz gojaznost, najveća boljka čovječanstva. Kao što biva obično i ovdje sve počinje i završava se sa ishranom.

Visoki krvni pritisak ili hipertenzija pogađa sve veći broj ljudi. Može dovesti do smrtonosnih komplikacija, uključujući moždani i srčani udar.

Ovo stanje se može spriječiti pravilnom ishranom i vježbanjem, tvrdi kardiolog Mark Frenklin.

Naučnici su došli do podatka da se rizik značajno smanjuje i ukoliko iz jelovnika izbacite sljedeće namirnice:

Suhomesnati proizvodi
Čini nam se da nema ništa bolje nego da dan započnemo jakim i ukusnim doručkom. Sendvič sa omiljenim suhomesnatim proizvodima zvuči savršeno, ali ako znamo da u 100 grama ima i do 2.000 miligrama natrijuma, bolje je, ako imate visok pritisak, da se odlučite za laganiji doručak.

So
Ne možete da zamislite da jedete neslanu hranu. Ipak, ne zaboravite da samo jedna kašičica soli sadrži 2.300 mg natrijuma koji podiže krvni pritisak istog trenutka nakon konzumacije. Ukoliko ne možete odmah da se odreknete soli, učinite to postepeno.

Kiseli kupus
Kiseli kupus sadrži velike količine natrijuma i osobe sa srčanim problemima ga nikako ne bi smjele koristiti.

Punomasno mlijeko
Zvanično, mlijeko se smatra dobrom i hranljivom namirnicom, međutim, ono je namijenjeno samo mladuncima životinja.
Životinjsko mlijeko, pored prevelike količine proteina, sadrži previše masti i holesterola koji utiču nepovoljno na srce i krvne sudove.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *