Ruzmarin je biljka koja je čovječanstvu poznata već nekoliko milenijuma. U starom Rimu smatrali su ga simbolom ljubavnika i koristili su ga u ceremonijama vjenčanja. U srednjem vijeku ruzmarin je bio simbol odanosti i takođe se mislilo da štiti od kuge.

U savremenoj medicini ova biljka se koristi kao blago sredstvo za ublažavanje bolova kod migrene, pomaže u rješavanju digestivnih problema, ublažavanju stresa i nervne napetosti. Ruzmarin takođe poboljšava cerebralnu cirkulaciju i pozitivno utiče na vid.

  Pročitaj još:

– OD STOMAKA ĆE OSTATI SAMO PLOČICE: Cijeli svijet je poludio za ovim receptom slavnog homeopate koji je čak objavljen i na Jutjubu…

Recept je objavljen čak i na Jutjubu…

Kada je Piter Karvel na Jutjubu objavio recept i pripremu fantastičnog napitka za mršavljenje, svi su poludjeli za njim.

Riječ je o receptu koji je on dobio od slavnog britanskog homeopate, a nije ni čudo što ga je u kratkom vremenskom roku pogledalo skoro dva miliona ljudi, a evo i zašto.

Naime, ako niste neki ljubitelj povrća, prirodni sokovi su odličan način da u svoje tijelo unesete hranljive materije.

Ali, ako uz to još i iskombinujete prave namirnice, dobićete moćni napitak koji topi masne naslage sa stomaka i čisti organizam od nakupljenih toksina. Zato požurite u nabavku po namirnice i pripremite ovaj sjajan napitak.

 

Sastojci:

– 1 velika cvekla

– 2 do 3 svježe šargarepe

– 4 do 5 štapova celera

– 1 šaka svježeg spanaća

– 1 jabuka

– 1 svježi krastavac

– 2 rotkvice

– 1 korijen svježeg đubmira (veličine 1 cm)

– 1 limun

Priprema:

Očišćeno povrće, jabuku i limun iscijedite u sokovniku i popijte. Sok je najbolje konzumirati ujutro, a od ovih namirnica dobićete oko 500 ml soka.

Oni koji su probali ovaj napitak kažu da je toliko hranljiv, da može da zameni multivitaminsku tabletu, pa čak i doručak.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *