Najbolji način da smršate jeste da ubrzate metabolizam. Postoje prirodne namirnice koje ga ubrzavaju, a pri tom se ne morate odricati hrane već samo promeniti začine.

Gladovanje nikad nije najbolji izbor kad hoćete da smršate. Kilogrami se lako tope kada pravilo kombinujete namirnice i kada koristite sastojke koji prirodno ubrzavaju metabolizam.

Naučnici sa Univerziteta medicinskih nauka u Iranu formirali su dvije grupe, a svaka se sastojala od 44 žene koje imaju problema sa viškom kilograma.

U toku 3 mjeseca ove dvije grupe žena savetovane o zdravoj ishrani i napravljen im je meni u kojem su unosile 500 kalorija manje na dan.

Prva grupa ispitanica u to je vrijeme jela je 3 grama kumina u prahu na dan, umješanog u 140 g jogurta. Druga grupa žena konzumirala je istu količinu jogurta bez dodatka ovog začina.

Nakon tri mjeseca, članice grupe koje su konzumirale jogurt s dodatkom kumina izgubile su oko 14 kilograma naspram ispitanica koje su pile običan jogurt.

Sprovedeno istraživanje je još impresivnije kada se uzme u obzir podatak da su učesnice iz prve grupe izgubile 14,64 procenata više masnoća od onih iz druge grupe koje su izgubile 4,91 procenata masnoće.

Bitan je razlog zbog kojeg su ispitanice gubile na kilaže je taj što ovaj začin sadrži filosterole, biljnu hemikaliju poznatu po sprečavanju zadržavanja holesterola u telu.

Naučnici smatraju da je to zbog toga što kumin ubrzava metabolizam.

Ukoliko želite da probate ovaj začin ne morate ga dodavati u jogurt, možete ga dodati u bilo koje jelo. Začini se lako mješaju i poboljšavaju ukus jelima.

   Pročitaj još:

ODMAH NAPRAVITE OVAJ LJEKOVITI SOK: Topi kilograme kao od šale, a dobar je i za liječenje DIABETESA

Isprobajte narodni recept za ljekoviti napitak od smreke koji pomaže u regulaciji šećera u krvi, kao i u gubljenju suvšnih kilograma.

Za ovaj ljekoviti sok je potrebno:

– 0,5 kg smreke (bobica)
– 3 litra vode i
– 1 limun

Priprema soka:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno.

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamenite novim.

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl). Jednu času popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana.

Zbog limuna koji se dodaje u njemu nema potrebe da zaslađujete sok jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

Ako se pije u neograničenim količinama (umjesto vode), mimo ovih preporuka, sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje tjelesne težine.

Osim soka od smreke koristan za zdravlje je i čaj od smreke.

Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, liječi bubrežna oboljenja, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pjesak iz žuči, bubrega, bešike.

Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama. Prije upotrebe prirodnih lijekova konsultujte ljekara.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *