Evo zašto je soda bikarbona lijek 21. vijeka: Ovaj recept sa sodom svi moraju znati

Profesor Ivan Pavlovič Neumivakin u svojoj knjizi Soda. Mitovi i stvarnost, kao i tokom predavanja i ličnih sastanaka, stalno govori o ljekovitom potencijalu sode bikarbone istice da vjeruje da je ovaj bijeli prah lijek 21. veka!

 

Ovaj doktor je proučavao iskustva mnogih naučnika i istraživača, i sa višemilionskom publikom podijelio svoju metodologiju liječenja zasnovanu na upotrebi sode bikarbone.

 

Profesor preporučuje uzimanje sode ujutro i uveče na prazan stomak 20-30 minuta prije jela. Preporučljivo je uzeti još jedanput popodne. Ipak, profesor Neumivakin ne preporučuje da se odmah krene sa velikim dozama.

 

“Početna doza može biti pola kašičice sode bikarbone razblažene u toploj vodi ili mlijeku (1 kašika). Tri dana uzimajte sodu, pa napravite tri dana pauze”, preporučuje doktor.

 

Ako tijelo normalno prihvati takav tretman, doza se može povećati na 1 kašičicu. Ponovo uzimajte 3 dana pa napravite isto toliku pauzu.

Mnogi ljudi sada pate od pojačane kiselosti (acidoze) zbog prisustva otrova u hrani, vazduhu i vodi, uključujući pesticide. Mentalni poremećaji, uključujući strah, anksioznost, iritaciju, depresiju, bes, zavist ili mržnju, takođe izazivaju acidozu i samotrovanje tijela.

Duga upotreba lijekova takođe će negativno uticati na kiselost probavnog sistema,piše Kurir.

Kako se soda ponaša u ljudskom tijelu?

Zbog neutralizacije kiselosti, soda bikarbona doprinosi održavanju normalne acidobazne ravnoteže i povećanju alkalne rezerve u telu. Upotrebom sode možete očistiti krvne sudove, ukloniti kiseline u jetri i bubrezima, gastrointestinalnom traktu, tvrdi profesor.

On dodaje da, ako se malo prekorači doza, moće doći do laksativnog efekta.

Profesor tvrdi da soda pomaže ćelijama da obnove energiju i da pomaže biohemijskimh procesima povećanjem hemodinamike. Takođe vjeruje da pozitivnoutiče na poboljšanu apsorpciju kiseonika u tkiva. Kao rezultat toga, poboljšava se zdravstveno stanje i povećavaju se mentalne i fizičke sposobnosti.

Neutralizacijom kiselosti, dr Neumivakin tvrdi da urin postaje alkalan, što će olakšati rad bubrega, sprječavajući stvaranje kamena i štedeći fizilku i mentalnu energiju.

 

“Crijeva će bolje raditi ako uzimate sodu bikarbonu s toplim mlijekom, jer nastaju alkalne natrijumove soli aminokiselina, pa će njihova apsorpcija u krv biti brža i lakša”, kaže profesor.

 

Kaže i da je soda bikarbona neizostavna u procesu uklanjanja teških metala iz tijela: žive, olova, barijuma, kadmijuma, talijuma, kao i uklanjanja radioaktivnih izotopa i sprječavanja infekcije tijela zračenjem.

Uz to, soda rastvara sve naslage štetne za zglobove i kičmu, pomaže u borbi protiv osteohondroze, poliartritisa i gihta, reume, urolitijaze i kolelitijaze, tvrdi dr Neumivakin.

Napomena: Prije svake primjene prirodnih lijekova, posavetujte se sa vašim ljekarom!

 

  Pročitaj još:

Čudo zvano soda bikarbona

Natrijum bikarbonat, koji se popularno zove soda bikarbona ima veoma široku primjenu: u kuhanju, pranju, liječenju, kozmetici… Možete je nazvati i prahom sa čudotvornim dejstvom, jer je utvrđeno da čak pomaže i u liječenju teških oboljenja.

 

Donosimo vam par primjera njene upotrebe.

 

– Koristite je za začepljene odvode. Naspite 100 grama sode u odvod, a zatim prelijte sa najmanje pola litre vrele vode. Za još bolji efekat, koristite sodu i alkoholno sirće.

– Može se koristiti i umjesto omekšivača za rublje.
– Soda bikarbona će ublažiti neugodni miris kante za smeće. Naspite sodu u kantu i ubacite novu vreću za smeće.
– Frižider ili zamrživač čistite vlažnom krpom i sodom bikarbonom. Nakon toga isperite čistom vodom.

– Ona će, takođe, upiti i mirise iz vašeg frižidera. Naspite je u posudu i ubacite u frižider te je promiješajte s vremena na vrijeme. Mijenjajte je svaka dva mjeseca.

– Možete je koristiti za čišćenje kade, umivaonika i WC školjke.
– Čak je dobra i za pranje posuđa. Dodajte malu količinu vodi za pranje, a od nje nećete imati alergijsku reakciju kao što se zna desiti sa pojedinim deterdžentima.

– Plastične posude u kojima skladištite hranu ćete najlakše očistiti sodom bikarbonom.
– Isto tako, njom možete očistiti i sve šerpe, tave i tepsije.
– Čišćenje rerne ne mora biti noćna mora! Naspite sodu i malo vode te ostavite da odstoji preko noći. Ovo će vam pomoći da sledeće jutro lakše očistite rernu.

– Ubodi komaraca mogu biti veoma bolni. Međutim, riješićete se bola, ako na ranu nanesete pastu koju ste napravili od vode i sode bikarbone.

– Soda bikarbona je dobra i za liječenje opekotina – stavite malo sode na vlažnu krpu te prinesite na opekotinu.
– Soda bikarbona će vam pomoći i da se riješite neugodnog mirisa iz obuće: dovoljno je da je samo pospete po obući.
– Da biste dobili svjež dah, isperite grlo sa pola čaše vode i prstohvatom sode bikarbone.

– Možete je koristiti i kao dezodorans ispod pazuha – nanesite malo sode ispod pazuha i znojenju je kraj.
– Da omekšate kožu, dodajte 60 grama sode bikarbone u vodu koju koristite za kupanje.

– Možete je koristiti čak i za čišćenje lica. Pomiješajte je sa vodom (potrebno je da se formira pasta) te isperite lice. Imaćete osjećaj da vam je lice veoma čisto.

– Ona neće naškoditi ni vašim kućnim ljubimcima: akvarijum ili korpa za mačke ili pse će biti osvježeni, ako ih čistite sodom bikarbonom.

– Ne koristite cvjetal ili druge hemikalije za biljke: ako u dvije litre vode stavite jednu kašiku sode bikarbone i svako toliko zalijevate svoje biljčice, one će brže i ljepše cvjetati.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *