Lekovito sredstvo za česte ženske probleme dolazi iz prirode.

Ukoliko niste znali o kojoj biljci je reč, u pitanju je kopriva. Ona ima brojna lekovita svojstva, a njeno seme je posebno značajno. Što je biljka mlađa, to je njeno dejstvo jače – to se odnosi na lekovita medicinska svojstva.

 

Seme koprive su koristili naši preci ukoliko imaju problem sa anemijom, kako bi pročistili krv i kako bi se rešili bolova.

Ona je naišla na široku primenu kod ljudi, a i pojedini lekari je preporučuju kao neprocnljiv lek iz prirode. Nju možemo koristiti kao celu biljku, samo njeno lišće, seme ili koren.

Mi ćemo se osvrnuti na to koliko je seme koprive blagotvorno.

Ono jača imunitet, leči anemiju, urinarne infekcije, reguliše holesterol, odlično je za kosti i zube, jetru, pospešuje rad bubrega.

Seme koprive je posebno dobro za žene i probleme sa žlezdama.

Upotreba

Njabolje bi bilo da ga pomešate sa medom i tako konzumirate. Možete dodati i ceđeni sok od limuna i napraviti pravu bombu od leka. Nije lošeg ukusa, baš naprotiv.

Uzmite jednu ili dve kašičice na dan, a pored pomenutih svojstava će vam podići i energiju i biće pravo blago za organizam

 Pročitaj još:

Recept za JAČANJE IMUNITETA i ORGANIZMA: Mladi zeleni orasi i med

Orasi treba da se beru dok su mladi, veličina da bude kao pitomi lješnik ili veličine da mogu ući u flašu, od npr. bijelog vina.

Obično se 40 mladih oraha isjeku na četvrtine (jer se tada lakše ekstrahuju u medu) i prelije litrom meda. Ova mješavina treba da odstoji izvjesno vrijeme.

 

Orah će tako omekšati, pa može da se jede zajedno sa medom. Jedna kašika dnevno je dovoljna za fantastičan rad štitne žljezde.

 

To je recept prvenstveno za jačanje organizma, imuniteta, naročito u jesen i zimu.

LIKER OD MLADIH ZELENIH ORAHA

 

40 mladih oraha (izbodenih viljuškom) staviti u braon flašu, 250 grama šećera ili meda, doliti prepecenice od 40 stepeni i držati u prozoru na suncu tri tijedna zatvoreno.

 

Povremeno promućkati. Za to vrijeme dobar dio oraha se istopi. Procjediti.

 

Piti svako jutro po malo uz grgoljenje. Liječi upalu krajnika, dezinfekuje usnu duplju i desni, pored toga potpomaže i disajnim organima.

 

 

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *