Kako brzo sniziti kolesterol i povišen šećer u krvi? Potrebna su samo tri sastojka, objavljeno je na youtube kanalu “Dijeta mesečeve mene”. Prirodni lijek za snižavanje šećera u krvi nije namijenjen samo osobama s dijabetesom. Daje izvrsne rezultate kod povišenog kolesterola i povišenih triglicerida u krvi. Dovoljno je uzeti jednu kašiku na prazan želudac svaki dan.

Tri sastojka koja su potrebna su:

celer, limun i lovorov list.
Pripremu pogledajte u videu ispod:

Pročitajte još:

ŠTA SE DEŠAVA U TELU KAD JEDETE BUNDEVU: Najbolja namirica za sve koji pate od visokog krvnog pritiska i šećera

Kako bundeva deluje na organizam? Evo zašto je korisna za sve koji pate od visokog krvnog pritiska i šećera…

Bundeva je pravi simbol jeseni, ali uživanje u ovom voću pomaže zdravlju više nego što mnogi znaju i treba je jesti kad god ste u prilici.

U bundevi nema mnogo kalorija, nema masnoća ni mnogo ugljenih hidrata, a puna je mikronutrijenata. Obiluje vitaminima A, C, E, B1, B2, B6 i B12, sadrži kalijum, gvožđe i magnezijum. Uz samo “meso” bundeve, i njeno seme je prebogato dragocenim sastojcima pa ga nazivaju “super hranom”.

Premda ima visok glikemijski indeks, bundeva ima nisko glikemijsko opterećenje pa je mogu jesti i dijabetičari – ona podiže šećer u krvi veoma sporo.

Kao značajan izvor magnezijuma, od velike je koristi svima koji muku muče sa nesanicom budući da ovaj moćan mineral reguliše nivo transmitera u mozgu. On je, takođe, koristan i u kontroli krvnog pritiska, pa bundevu treba da jedu svi koji pate od hipertenzije.

Uz sve to, preporučuje se i korišćenje ulja semena bundeve u ishrani, budući da povećava dobar holesterol i pomaže u obaranju krvnog pritiska.

 

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *