SASTOJCI:

– oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite ili kombinirano)

– 0,5-1 kg mrkve (nju stavim samo kad pravim od jabuke, kruške ili dunje…samo radi boje)

– 1,5 kg šećera

– limunova kiselina-voda

PRIPREMA:

Voće očistiti usitniti i staviti kuhati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Isto napraviti i s mrkvom. Ja mrkvu kuham posebno jer njoj ipak treba malo duže da se skuha. Skuhano ostaviti da se ohladi, možete dodati hladne vode da se brže ohladi.

Prohlađeno miksati u blenderu, ja koristim sokovnik jer mi je tako sitniji i kompaktniji, baš kao onaj kupovni. Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuhalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka.

Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.

Staviti da prokuha, tj. da baci ključ. Pjenu ne morate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove.

Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade. Takav sok iako nema puno šećera niti konzervansa može se očuvati mjesecima.

  Pročitaj još:

MRKVA I ALOA VERA KAO LIJEK ZA PROŠIRENE VENE: Provjeren i učinkovit narodni recept…

Provjeren i učinkovit narodni recept…

Najveći faktor rizika za razvoj proširenih vena je, naravno, genetika, što znači da ćete se nositi s tim, ako ih vaša majka ima.

Proširene vene najčešće se pojavljuju u kasnim 20-im, a stanje se pogoršava ako se ne tretiraju pravilno i na vrijeme. Žene su sklonije proširenim venama.

Recept – Liječenje proširenih vena:

Sastojci:

– pola šolje Aloa vera pulpe

– sirće

– pola šolje mrkve

Priprema:

Trebalo bi mrkvu staviti u blender. Dodajte Aloa veru. Zatim, dodati jabukovo sirće po potrebi, kako bi se dobila kremasta masa. Kada je smjesa gotova pretresite i čuvajte u maloj zdjeli koja će biti jednostavna za korištenje. Držati u frižideru.

Primjena:

Dnevno 2-3 puta mazati i ujedno masirati mjesta gdje su vene oboljele. Nakon mazanja, zadržati smjesu na tijelu oko 30min, a zatim oprati tijelo. Ovaj proces ponavljati svaki dan dokle god ne uočite da postoji napredak u liječenju. Trajanje terapije liječenja zavisi od težine oboljelih vena. Lakšim slučajevima prije pomogne.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *