Korišćenje ovog čistača je odavno poznato i koristio se na drevnom Istoku. Aktivni ugalj se smatra 100 postotni alkalni i prirodni čistač.

Aktivni ugalj se nabavlja u apotekema u obliku crnog praha koji se može pomešati sa vodom. Može se koristiti i spolja. Aktivni ugalj za oralnu upotrebu se danas može nabaviti i u obliku granula ili tableta.

Međutim, treba znati da njegova upotreba nije u potponosti bezbedna i ne koristi se dugoročno, što ćemo i detaljnije objasniti posle u tekstu.

Ovaj čistač je prvenstveno dobar za organe varenja (creva).

Otkloniće vam nadutost, umanjuje bolove u stomaku, otklanja neugodan miris iz organa za varenje, uklanja dijareju, kao i mnoge druge želudačne probleme.

Preporučuje se da se na sledeći način dozira u slučajevima ublažavanja gasova i nadimanja: uzmite 500 miligrama aktivnog uglja jedan sat pre obroka (koji izaziva gasove), sa punom čašom vode.

Popite sa dodatnom čašom vode odmah posle toga da pomognete da ugalj uđe u vaš sistem, gde se može vezati sa elementima koji proizvode gas.

Pored organa za varenje, aktivni ugalj je odličan za zube, jer ih izbeljuje.

On je u tom smislu bezopasan i ne može učiniti oštećenje zubne gledji i desni (kao što je slučaj sa sodom bikarbonom kada izbeljujete zube). Pored izbeljivanja, aktivni ugalj će vam eleminisati i zadah iz usta.

Medicinski aktivni ugalj za zube radi tako što izbeljuje zube adsorbovanjem plaka i mikroskopskih čestica koje stvaraju mrlje na zubima.

Izbeljivanje zuba aktivnim ugljem je isplativ i potpuno prirodan način za vaše ulepšavanje zuba.

Postupak je sledeći:

Prvo zaštitite pod i odeću pre upotrebe aktivnog uglja zbog fleka koje može da vam ostavi. Potom, stavite (umočite) na četkicu prah aktivnog uglje i perite zube kako ih inače perete.

Posebno obratite pažnju na područja koja pokazuju najviše obojenosti. Uzmite mali gutljaj vode, promućkajte kroz usta temeljno i ispljunite.

Isperite usta dobro, dok ispljuvak ne postane potpuno čist. Preporuka za savršene rezultate izgleda vaših zuba je pranje dva do tri puta nedeljno.

Aktivni ugalj je poznat i kao odličan prirodni čistač za vodu

Naime, filteri koji sačinjavaju aktivni ugalj su odličan eliminator hlora iz vode i drugih organskih materija. To su naročito ona materije koje daju neprijatan miris vodi, kao i ukus i boju vode. Ponekad čak eleminiše i neke teške metale.

Aktivni ugalj može da se rastvori u vodi i pije radi unutrašnje detoksikacije. U slučaju bilo kakvog trovanja nekom hemikalijom ili lekovima, aktivni ugalj treba upotrebiti prvi da se uklone otrovi i bakterije iz organima, jer on deluje brzo i efikasno.

Čak su istraživanja pokazala da aktivni ugalj radi bolje od ispiranja želuca u nekim situacijama. Pored lečenja trovanja, on je koristan i u slučajevima predoziranja drogom.

Kad god uzimate aktivni ugalj, veoma je važno da popijete 12 do 16 čaša vode dnevno, kako biste se ponovo hidrirali i nadoknadili tečnost u organizmu.

Oralna primena aktivnog uglja će vam mnogostruko pomoći, ipak treba biti obazriv, jer nije u potpunosti bezbedan. Naime, pazite se ako ste skoro operisani, ili imate nizak nivo tečnosti u organizmu, bilo kakvo unutrašnje krvarenje, neko oštećenja organa za varenje (pa i creva), neko oboljenje bubrega ili jetre, hronične problem organa za varenje, u slučaju da dojite, ako ste trudni, itd. Isto tako, ako imate bilo koju hroničnu bolest, prvo se konsultujte sa vašim lekarom, da li je dozvoljeno da konzumirate ovaj prirodan čistač.

Na prvom mestu ne preporučuje se za dugotrajnu oralnu upotrebu, jer može dovesti do dehidratacije organizma i gubitka mineralnih i drugih hranjivih materija u telu. Isto tako kod osoba pod medikamentoznom terapijom može umanjiti dejstvo leka.

Aktivan ugalj možete koristiti i kao odličnu masku za čišćenje lica i protiv akni

Evo i recepta:

Izmešajte sadržaj jedne kapsule od aktivnog uglja sa dve kašičice aloja vera gela i nanesite na lice.

Kada se osuši i isperite u potpunosti. Aktivni ugalj vezuje toksine i prljavštine iz okoline koji pospešuju nastanak akni.

Takođe, aktivan ugalj je odličan za tretmane fleka na koži.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *