Isprobajte i vi ovaj eliksir za jačanje pluća.

U našem narodu se zna da je bijeli luk veoma zdrava namirnica sa velikim brojem zdravstvenih prednosti.

On pomaže proširiti krvne žile, pospješujući tako protok krvi u tijelu i povećavajući energiju.Takođe je dobar i za rad mišića, ali i mozga.

Uz to, on je također snažan antibakterijski lijek. To mu daje niz različitih specifičnih namjena za one koji se žele liječiti prirodom, uključujući liječenje infekcija prsnog koša.

Evo kako se priprema sirup i za šta je zdrav:

Za pripremu ovog sirupa bit će vam potrebni ovi sastojci:

250 ml kipuće vode,1 žlica zdrobljenih sjemenki komorača,125g bijelog luka, oguljeno i narezano,¼ šolje octa (oko 70 ml),250g šećera

A na ovaj način se priprema:

Uzmite kipuću vodu i dodajte je bijelog luka. Pokrijte ih oboje u loncu i pustite da odstoji 12-24 sata.

Kad je to gotovo, uzmite malu tavu i kuhajte sjeme komorača u octu.Sada izvadite lonac sa bijelim lukom i pomiješajte sa komoračom. Zagrijte smjesu i pirjajte dok luk ne omekša. Sad ga umrljajte kroz muslin (mrežicu) i pritisnite luk kako biste izvukli sok. Zagrijte ovu tekućinu i postupno dodajite više i više šećera.

Nakon toga neprestano miješajte i vidjet ćete da postupno otapa šećer (ali ne dopustite da zakuha). Ovo će stvoriti sirupastu teksturu koju želimo dobiti.Sad ostavite da se sirup ohladi sa strane. Jednom kad je pretočite, prelijte je u bocu i ostavite na tamnom mjestu.

Evo kako se koristi ovaj sirup:

Ovaj sirup je sladak i prijatnog okusa, tako da se glatko spušta niz grlo kada ga popijete.Kad vam zatreba, dnevno možete uzimati do tri kašičice i to će ubrzati vaš oporavak i pomoći u čišćenju infekcije.

Bijeli luk se već dugi niz godina koristi kao snažan tretman za sve vrste bolesti. Nekad se koristio za liječenje astme a danas se koristi za liječenje kašlja, promuklosti, drugih infekcija i nakupljanja sluzi.Zato napravite i vi svoj domaći sirup od bijelog luka.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *