Peršun sadrži dvije grupe jedinstvenih sastojaka, a svaka od njih je vrlo važna za cijelokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodna esencijalna ulja, a druga flavonoide.

Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa.

Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tijela, kao i cirkulaciju krvi. Dodavanjem limunovog soka peršunu ćete dobiti čudesni napitak koji snižava nivoe lošeg holesterola u krvi.

Sastojci:

– 1,5 litara vode
– 3 veze peršuna
– 1 kg limuna
– soda bikarbona

Priprema:

Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine.

Najbolje je da limun kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran.

Prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi. Isjecite limun na kriške i sitno isjeckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu.

Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru. Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u staklenu teglu ili flašu,.

Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka svakodnevno.

Pročitaj još:

Soda bikarbona spašava život! Evo kako je to moguće

Većina vas ima kod kuće sodu bikarbonu, bijeli prah koji najčešće koristite za kuhanje i čišćenje nakita. Ali ovaj bijeli prah je veoma važan i za vaše zdravlje, pa čak može i da vam produži život.

Stariji ljudi sa niskim nivoom bikarbonata, sastojka koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 odsto veći rizik od preuranjene smrti, otkrili su naučnici u poslednjem istraživanju na Univerzitetu Juta.

Rezultati objavljeni u časopisu “Clinical Journal of American Nephrology” pokazali su da povećanje nivoa bikarbonata može da produži život.

Tim naučnika istraživao je kako su promjene pH, ugljen dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vijekom zdravih starijih osoba. Naučnici su analizirali podatke 2.287 učesnika istraživanja s kojim su započeli još 1997.godine.

Manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše oslobađa kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost, baznost. Povišenje PH vrijednosti mokraće sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala.

Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežni kamenac. Takođe stvara otrovno jedinjenje alkosan koji doprinosi nastanku gljivica, a kasnije i dijabetesa i konačno raka.

Pretjerano kisela sredina uzrokuje ćelijsko propadanje, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Činjenica da biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *