Recept koji zagarantovano sprječava napade astme…

Mrkva se smatra jednom od najboljih namirnica koja je veoma efikasna u eliminisanju prekomjerne sluzi iz organizma. Možete piti sok od nje sam ili pojačati moć čišćenja dodavanjem nekoliko listova celera.

Recept:

Potrebno je:

– 2-3 mrkve

– 1/2 komada đumbira

– voda

Priprema:

Potrebno je da mrkvu i đumbir sameljete što bolje, da dobijete kašu. Vodu dodajete po potrebi, shodno tome kakvu gustinu želite.

Primjena:

Ovaj sok se pije svakodnevno u manjim ali češćim količinama te se lagano guta, gutljaj po gutljaj. Potrebno je nekoliko dana za redom da ga pijete, da biste se oslobodili sluzi iz organizma.

Dobrobiti:

Konzumiranjem visokog nivo vitamina C i beta karotena pomoći će vam povećati kapacitet pluća, osloboditi respiratorne probleme i spriječiti pojavu bilo kakvih poremećaja disanja, uključujući astmu, bronhitis i emfizem. Osim toga, visok unos klorofila će vam pomoći da detoksificirate jetru i debelo crijevo i na taj način ukloniti sve toksine iz vašeg tijela.

Ostale namirnice koje pomažu u ublažavanju astme uključuju: cveklu, ananas, borovnice, jagode, brusnice i većina drugih bobica. Osobe sa astmom treba uvijek imati na umu da izbjegnu agrume.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *