Pojava bora na licu je neminovnost koja nas sve čeka. Srećom, postoji način kako da na prirodan način poboljšate zdravlje svoje kože. Naime, ovaj začin smanjuje vidljivost finih linija i bora i privremeno pauzira proces starenja. U većini slučajeva, bore će biti eliminisane za manje od nedjelju dana. Radi se o fenomenalnom anisu, a recept je veoma jednostavno pripremiti.
SASTOJCI:
Jedna šolja vode
Pregršt sjemena anis
Mali lonac
PRIPREMANJE: Prvo pripremiti čaj od sjemena anisa. Zatim, sačekajte da se čaj ohladi, procijedite sadržaj i čuvajte čaj u čistoj posudi. Jednostavno umijte lice ujutru. Utrljajte čaj po licu, ali posebnu pažnju posvetiti borama. Čaj od anisa ​​bi trebalo da bude u stanju da vam pomogne da se riješite svih bora sa lica. Ovo je najjednostavniji i najprikladniji način da se oslobodite bora prirodno. Treba da znate da su bore prirodni i neizbježni dio starenja. No, ne morate ih prihvatati kao takve, jer imate moć da vratite čistu i glatku kožu.

Uzroci bora i linija na vratu

S sporijim metabolizmom, ćelije kože ne proizvode vlažnosti koliko je potrebno, te ne uspijevaju zamijeniti elastin i kolagen, koji kožu čini čvstom. U ovom trenutku formiraju se bore. Postoje i drugi razlozi koji doprinose stvaranju linija i bora na vratu. Pušenje utječe na starenje kože i gubitak tonusa i boje. Također, alkoholna pića dehidriraju tijelo, a posebno kožu. Zagađenje životne sredine može primorati vaše tijelo da koristi antioksidante kao što je vitamin E. Nedostatak san i loša ishrana, previše šećera ubrzavaju formiranje bora.

Korisni savjeti za smanjenje bora

1. Eliminišite šećer
Eliminisanje šećera, posebno prefinjenog, ključno je za smanjenje bora. Za ovaj sastojak je poznato da slabi kožu i uništava kolagen.
2. Jedite prirodnu, organsku hranu
Voće i povrće je bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima. Aminokiseline i proteini su takođe veoma važni za zdravu kožu. Orasi su odlična opcija jer su bogati vitaminima, mineralima i proteinima.
3. Jedite čokoladu
Jedite tamnu čokoladu koja sadrži malo bez šećera.
4. Piling kože
Radite redovan piling kože kako biste uklonili mrtve ćelije kože.
5. Hidratacija
Izbjegavajte proizvode kože koji sadrže petroleum, ftalate i parabene. Potražite proizvode koji koriste organske hranljive materije i hidratante.
6. Vitam C
Za kožu je potreban vitamin C kako bi se održavala njena struktura i potaknula izgradnja kolagena. Naučno je dokazano da vitamin C smanjuje bore i linije, dok štiti kožu od sunčevih UVB zraka.

Prirodni savjeti

Donosimo 5 savjeta za njegu kože kako biste smanjili bore na licu i vratu:
1. Avokado maska
Avokado hidrira, čisti i štiti kožu. Sadrži vitamina C koji će vašu kožu učiniti glatkom, te vitamin A koji usporava starenje. Izgnječite jedan avokado i nanesite na lice. Sačekajte deset minuta i nakon toga isperite toplom vodom.
2. Maska od krastavca
Pomiješajte zajedno krastavac i jogurt, naniste na lice i ostavite petnaest minuta prije ispiranja. Krastavac je umiruje kožu, dok jogurt hrani i hidratizuje.

3. Maska od jaja
Jaja su odličan izvor proteina koji popravljaju tkiva, magnezija koji stimuliše ćelije kože i kalijuma koji hidrira. Pomiješajte jaja sa kašičicom soka od naradnže i kašičicom kurkume kako bi se umirila koža i smanjile tamne mrlje.
4. Med i jogurt
Jogurt sadrži mliječnu kiselinu koja piling, a med čisti i hidrira. Pomiješajte jednake količine sastojaka i nanisite na lice. Ostavite deset minuta prije nego što ga isperete.
5. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ima niz prednosti. Jednostavno utrljajte malo ulja na prste i nanesite na područje oko očiju

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *