Povišen krvni pritisak i šećer u krvi danas su nažalost veoma čest i veliki problem sa kojima se susrećemo.
Zato vam donosimo odličan recept za regulisanje istih, a on takođe djeluje i kod čireva, kao i respiratornih tegoba.

Dijelimo sa vama recept jedne bake (75), koja svoj nivo šećera i visokog krvnog pritiska drži pod kontrolom uz pomoć – crnog luka, i kaže da joj je krvna slika bolja nego ikada. Svakog jutra kuhajte nekoliko oljuštenih glavica crnog luka, oko 300 gr, sa 250 ml vode, te pustite neka vri 8 do 10 minuta.

Kako i kada ga treba spremati:

Tečnost podijelite na tri dijela i popijte po jedan pola sata prije doručka, ručka i večere. Tretman se primjenjuje 10 dana bez prekida, pa se pravi pauza od 10 dana, tako možete najduže do 6 mjeseci. Ovaj domaći lijek podariće vam i potrebnu dozu željeza, kalcijuma, cinka, mangana i kobalta.

Pošto raste pod zemljom, luk obiluje i prirodnim eteričnim uljima, kao i fitinskom kiselinom, za koju je dokazano da čisti bakterije iz pluća. Voda od kuhanog luka blagotvorno djeluje i kod čireva, ulkusa i respiratornih tegoba, a pomaže i sprečavanju bakterijskih infekcija. Napravite i vi vodu od kuhanog crnog luka, jer se isplati!

  Pročitaj još:

PRESJEKLA LUK NA 2 DIJELA I STAVILA ISPOD PAZUHA: Kad je vidjela rezultat nije mogla da vjeruje! URADIT ĆETE ISTO ODMAH

Kada imate zdravstvene probleme uvijek prvo provjerite ima li prirodni lijek za vaš problem i vjerujemo da će vam organizam biti zahvalan.Luk je bogat sumporom koji ga čini antibakterijskim sredstvom, i upravo ga to čini idealnim za tretiranje bolesti.
Infekcije sinusa
Luk isjeckajte, stavite u zdjelu, glavu nagnite iznad i udahnite nekoliko puta. Vaš nos će se otpušiti i počeće da curi.

Mučnina
Uzmite luk i prepolovite, a zatim obje polovine stavite ispod pazuha. Držite ga neko vrijeme i mučnina će nestati. Rezultat će vas oduševiti.Protiv atletskog stopala.

Antigljivična svojstva koje luk posjeduje mogu riješiti probleme sa stopalima. Potrebno je samo da iscijedite sok luka na kritično mjesto, ostavite da desetak minuta, a zatim isperite. Postupak ponavljajte oko tri puta dnevno.
Protiv prehlade.

Čaj od luka će vas spasiti, rezultat ćete osjetiti nikad brže.
Protiv bubuljica.

Isjeckani luk pomiješajte s pola šolje meda i nanesite na lice. Rezultate ćete vidjeti već ta nekoliko dana.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *