Koliko je đumbir zdrav i koliko ga rado i doktori preporučuju odavno nam je poznato, ali znate li kako ga uzgojiti kod kuće? Zapravo je veoma jednostavno, a danas ćemo pisati više o tome.

Naučite uzgojiti đumbir kod kuće. - Recepti za Vas
Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku. Najbolje je izabrati “ruku” sa što više “prstiju”. Kako biste dobili što više plodova, potrebno je izlomiti pipke đumbira na više dijelova.

Sadnja đumbira je zapravo veoma jednostavna:
Stavite u saksiju jedan prst đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspije. Zaljevajte često. Đumbir ne traži dosta svjetla, ali traži toplotu. Posadite ga kao kućnu biljku u tokom ljeta ili u ranu jesen, a kada dođe proljeće onda ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je izabereti mesto sa rastresitom zemljom i redovno zalivajte, ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku. Ukoliko se brinete o svojoj biljci zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 mjeseci pre nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji. Zasadite i vi ovu zdravu biljku i uživajte u njenim mnogim zdravstvenim prednostima.

Jako je moćna, uživajte!

 

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *