Ovo nije samo biljni šejk, ovo je prirodni lijek za jetru! Jednog dana sam imao zdravstvenih problema i lekar mi je propisao ciklus antibiotika. Posle ciklusa uzimanja lekova, osećao sam se slabo: Težina u boku, gorčina u ustima, lagana mučnina posle jela – pregršt senzacija poznatih onima koji imaju nestašnu jetru.

Slučajno videvši recept za ovaj koktel, nadahnuo sam se i odlučio da pokušam da ga napravim. Ukusno piće koje detoksikuje telo! Nedelju dana sam dobro jeo i pio čašu biljnog napitka svaki dan, na kraju sam počeo da se osećam bolje nego ikad! Savetujem vam da probate…

KOKTEL OD POVRĆA

Sastojci:

1 cvekla, 3 šargarepe, 2 zelene jabuke, 0,5 limuna bez kore, kriška svežeg korena đumbira, par listova zelene salate ili spanaća.

PRIPREMA

Svo povrće sameljite u blenderu, nakon pranja i ljuštenja, naravno. U koncentrovani napitak od povrća dodajte 2 šolje vode. Pijte ga hladnog, neka bude spreman u frižideru! Bogata flavonoidima i vitaminom A, šargarepa neguje jetru. Pektin koji se nalazi u jabukama pomaže u uklanjanju toksina.

Listovi zelene salate pružaju dobru cirkulaciju krvi i jačaju imuni sistem. Đumbir i limun doprinose odličnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta, ublažavaju nadimanje i poboljšavaju metabolizam.

Sirova cvekla sadrži puno vlakana, što je dobro za creva. Volim da pravim povrćne šejkove u blenderu, a ovaj je najbolji! Iskusite isceliteljski efekat na sebi, jetra će se očistiti i prestaće da vam pravi probleme.Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *