U drevna vremena ljudi su pronalazili višenamensku korist sirćetu. Danas se sirće još uvek koristi kao sredstvo za čišćenje tela.

Anitimikrobna svojstva sirćeta bila su poznata drevnim isceliteljima, pre pojave antibiotika, rane su ispirane upravo ovim napitkom.

Sirće koje nije prošlo filtraciju, sadrži sirćetnu “matricu” koja se sastoji od proteina, enzima i bakterija. Tradicionalni proizvod koji može da zaštiti naše telo do savremenih sila zla i visokog insulina je svakako sirće.

Čudesno sirće

Sirće se vekovima koristilo za pripremu i kiseljenje hrane. Zbog oštrog, kiselog ukusa, sirće se ne pije kako piće. Međutim, veruje se da je Kleopatra pila sirće u kojem je rastapala bisere.

Stari način za snižavanje nivoa insulina je: par kašičica jabukovog sirćeta razblažite sa vodom i popijte pre obroka. Ovaj napitak će vas zaštititi i od kardiovaskularnih bolesti.

U narodnoj medicini se razblaženo sirće tradicionalno uzima i za mršavljenje. Nešto o ovoj metodi može da se nađe i u papirima iz 1825. godine, gde se preporučuje ovaj napitak za smanjenje telesne mase.

Razblaženo sirće popijte pre spavanja i mršavite tokom sna.

Do danas ne postoji istinski dokaz da sirće pomaže pri gubitku kilograma, ali studije ukazuju na sposobnost sirćeta da smanji rezistenciju na insulin.

2 kašike sirćeta, zajedno sa obrokomsa visokim sadržajem ugljenih hidrata, smanjuje nivo šećera u krvi i nivo insulina za 34%. Uzimanje sirćeta pre obroka mnogo je efikasije od uzimaja pet sati pre obroka.

   Pročitaj još:

Kafa dijeta je pun pogodak! Dodajte ove sastojke u nju i tijelo će vam biti zahvalno

Ako niste ljubitelj klasičnih dijeta, te biste se prije služili određenim namirnicama za sagorijevanje masti, savjetujemo da pronađete idealan napitak koji ćete moći da ispijate tokom cijelog dana.

Mnogim ljudima je na pameti kafa, a u ovo piće možete dodati sljedeće sastojke koji će stimulisati mršavaljenje. Kafa može da djeluje poput preparata za sagorijnje masti, a sve što treba da uradite je da je začinite sljedećim sastojcima…

Potrebno vam je:

– 2 kašičice meda

– 1 kašičica cimeta

– 1 kašičica kokosovog ulja

Osim što će vas osviježiti, ova kafa će sigurno uticati na topljenje masti, a dugoročno će ubrzati metabolizam. Za najbolje rezultate, savjetuje se da je pijete dva puta dnevno, piše Krstarica.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *