Ovaj stari narodni recept već dugo vremena se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti, kao i u liječenju mnogih bolesti.Kombinacija smokve i maslinova ulja je zaista moćna.

Evo za šta je sve kvalitetan lijek:
poboljšava probavu,pomaže pri gubitku kilograma,čisti toksine iz organizma,jača kosti,poboljšava zdravlje srca,obnavlja kosu,podiže imunitet. Priprema ovog recepta je veoma jednostavna, evo kako se sprema.

Sastojci koji će vam biti potrebni:
20 komada suhih smokava,maslinovo ulje

Upute za pripremu recepta:
Uzmite 20 komada suhih smokava, izrežite ih na pola i stavite u teglu.Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.Ostavite teglu u hladnjaku na 40 dana.

Kako ga koristiti: Jedite po 1 polovicu smokve i 1 žlicu ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.Veoma brzo ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.Suhe smokve se takođe koriste pri liječenju zatvora i odličan su laksativ. A ono što je najbolje, svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.Zato spremite i vi ovaj zdravi recept, jako je kvalitetan.

Izvor: dnevno.hr

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *