Ponekad svi radije ostanemo kod kuće i pomognemo si nekim domaćim lijekovima, bez potrebe da odemo liječniku.

Ti posjeti koštaju, oduzimaju vrijeme i ne daju uvijek očekivane učinke.

Istraživači su otkrili da sljedeći prirodni lijek nudi brojne zdravstvene dobrobiti, a njegovim redovitim uzimanjem poboljšat ćete cjelokupno zdravlje pa više ne morate često posjećivati ​​liječnika!

Glavni sastojak ovog prirodnog čuda je cikla, koja je izuzetno moćan prirodni lijek za brojne bolesti i tegobe. Cikla podržava zdravlje vaših kostiju, srca i regulira razinu krvnog tlaka. Naime, obiluje nitratima i plinom, poznatim kao dušikov oksid, koji širi arterije i tako snižava krvni tlak. Istraživači su otkrili da dnevni unos 500 grama cikle snižava krvni tlak za samo 6 sati!

Cikla snižava i loš kolesterol jer je bogata flavonoidima, topivim vlaknima i betacijaninom koji smanjuju oksidaciju LDL kolesterola i sprječavaju nakupljanje kolesterola na stjenkama arterija. Dakle, cikla smanjuje rizik od moždanog udara, srčanih bolesti i srčanog udara.

Ovo zdravo povrće liječi osteoporozu, budući da mineral silicij u njemu pospješuje korištenje kalcija u tijelu. Ovaj mineral jača zdravlje kostiju i zuba. Istraživanja su pokazala da čaša cikle dnevno ublažava simptome osteoporoze.

Brojni vitamini i minerali u cikli podupiru cjelokupno zdravlje i pravilnu funkciju tjelesnih organa. Stoga liječi i sprječava brojne bolesti.

Svakodnevna konzumacija čaše soka od cikle povećava pokretljivost, liječi razne zdravstvene probleme, sprječava bolesti, uklanja masne naslage u jetri i čisti debelo crijevo.

Stoga je svakako odlična ideja uvrstiti ovo povrće u svoju svakodnevnu prehranu!

Sljedeći recept sadrži potpuno prirodne blagotvorne sastojke, jača imunološki sustav i pruža sve gore navedene zdravstvene prednosti. Ovako se priprema:

Recept za sok od cikle za jačanje imuniteta

Sastojci:

1 srednja cikla
Kriška limuna
3 cm kockice đumbira
1 srednja mrkva
1 jabuka
Šaka svježe metvice
upute:

Navedene sastojke narežite na sitne komadiće. Zatim ih sve dodajte u svoj sokovnik i dobit ćete ukusan, izuzetno zdrav prirodni napitak!

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *