Bijeli luk je moćan prirodni antibiotik. Čak i 24 sata nakon što pojedete bijeli luk, on i dalje aktivno utiče na tijelo! Ubijajući parazite i pomažući da se riješite toksina, ovaj jedinstveni proizvod pospješuje zdravlje unutrašnjih organa i pomaže u liječenju čak i hroničnih bolesti.

Korisno je jesti bijeli luk pržen u tiganju ili pečen u pećnici. Ovako pripremljen bijeli luk nema jak miris i ukus, ali zadržava ljekovita svojstva, jer ga tijelo u potpunosti apsorbuje.

Neka vam bude navika da takav bijeli luk pripremite svaka 2-3 dana i bićete prijatno iznenađeni stanjem svog zdravlja! Bijeli luk će značajno smanjiti nivo holesterola u krvi, očistiti arterije i pomoći u ublažavanju problema sa krvnim pritiskom.

On pomaže svima koji imaju stomačne probleme i prekomjernu težinu, nevjerovatno je koristan za dijabetes.

Pečeni i prženi bijeli luk ima visoku hranljivu vrijednost, rješava problem stalnog umora i oslabljenog imuniteta. Dodatno napominjemo da će vam takvo jelo takođe pomoći da smršate! Da biste ubrzali metabolizam, vrijedi jesti 6 čena bijelog luka pripremljenog na poseban način najmanje jednom u 2 dana.

ŠTA SE DOGAĐA KAD PEČENI BELI LUK UĐE U ŽELUDAC

1 sat
Kada bijeli luk tek uđe u stomak, tijelo ga doživljava kao normalnu hranu.
2-4 sata
Bijeli luk eliminiše slobodne radikale, bori se protiv ćelija karcinoma.
4-6 sati
Bijeli luk uništava masne naslage, uklanja višak tečnosti iz tijela.
6-7 sati
Bijeli luk uništava štetne bakterije u tijelu.
8-10 sati
Bijeli luk sprečava oksidaciju ćelija u tijelu.
10-24 sata
Bijeli luk pomaže dubokom čišćenju cijelog tijela. Uklanja taloge i sve otpadne proizvode patogenih bakterija.

Čak i 24 sata nakon jedenja, ovaj biološki aktivan proizvod nastavlja da djeluje!

Pire od bijelog luka ima vrlo neobičan, slatkast, ali ipak prijatan ukus. Možete da namažete prženi bijeli luk i napravite ukusne sendviče koristeći zdrav hljeb sa žitaricama kao osnovu.

Ne oklijevajte da dodate bijeli luk raznim jelima: pilav, pečeno meso, bilo koje varivo od povrća biće izvrsno… Blagodati takvog jela povećaće se sto puta, a ukus će biti odličan.

Ne zaboravite da pijete puno tečnosti dok koristite ovaj ljekoviti lijek! Svaka ćelija u tijelu će se očistiti i podmladiti nakon 2 nedelje tretmana bijelim lukom. Da biste ostali zdravi, ponekad je korisno samo jesti hranu bogatu vitaminima i biološki aktivnim supstancama. Bijeli luk je snažan dokaz za ovu tvrdnju.

Savjetujte svoje prijatelje da probaju ovaj prirodni lijek, bijeli luk može zameniti mnoge farmaceutske preparate i ojačati vaše zdravlje!

  Pročitaj još:

Čuva srce, mozak i bubrege: Očistite arterije ovim snažnim napitkom koji poboljšava cirkulaciju i smanjuje krvni pritisak

Postoje prirodni načini čišćenja arterija da bi se spriječio srčani udar ili moždani udar. Veliki dio očuvanja zdravlja i održavanja vaših arterija čistim odnosi se na vašu ishranu i ono što jedete.

Nema šale u popularnoj izjavi koja kaže: “Vi ste ono što jedete.” Ima samo dobar smisao da ono što stavite u svoje tijelo je ono što će se odražavati u svim aspektima vašeg zdravlja.

Očistite arterije i spriječite srčani udar

Ako jedete puno prerađene hrane obložene zasićenim mastima, hemikalijama i toksinom, to će se zadržati i zatvarati arterije tokom vremena – eventualno izazivajući ozbiljne probleme vezane za srce i druge gadne stvari.

Također imate veliki rizik od patnje od srčanog udara ili katastrofalnog udara. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja čišćenjem plaka od arterija je siguran način da smanjite rizik od ozbiljnih bolesti srca ili moždanog udara.

Iako postoje operacije i lijekovi koji mogu da urade trik, većina njih dolazi sa nekom vrstom neželjenog dejstva. Za one koji bi radije koristili prirodne alternative kako bi poboljšali svoje zdravlje srca, ovdje su 3 sastojka koji vas usmjeravaju u pravom smjeru.

Sastojci:

– 30 češnja od bijelog luka
– 6 limuna, oljušteno i isječeno na male komade
– 1 litar čiste vode

Metoda pripreme:

Prvo, isperite i isijecite limune. Dodajte bijeli luk i stavite u blender. Miješajte mješavinu dok ne bude glatka. Stavite smjesu u posudu i dodajte 1 litar vode.

Zzatim kuhati tečnost. Kada počne ključati, uklonite i pustite da se ohladi. Procijedi tečnost u bočicama. Držite napitak u tamnoj staklenoj bočici, u frižideru.

Kako ga koristiti:

1. Pijte 50 ml dnevno tri sedmice
2. Zatim pauzirajte jednu sedmicu
3. Zatim, ponovo pijte 50 ml dnevno tri sedmice
Dopušteno je ponoviti ovaj tretman svakih 6 mjeseci.

Prednosti ovog napitka:

– Smanjuje loš holesterol.

– Može poboljšati cirkulaciju.

– Može smanjiti broj triglicerida u krvi.

– Također može poboljšati funkciju jetre i očistiti je.

– Može smanjiti krvni pritisak.

– Također može spriječiti nastanak tumora.

– Obnavlja i podmlađuje vaše ćelije pomoću antioksidativnih svojstava.

– Ojačava imuni sistem.

– Poboljšava funkciju bubrega i pomaže vam da smanjite količinu zadržanih tečnosti.

– Eliminiše masne naslage koje se akumuliraju u tijelu.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *