Iako o miomi i ciste nisu opasni, ne opuštajte se jer mogu preći u ozbiljnija stanja.

Prvi recept sastoji se samo od dva sastojka
Sastojci:

Pola litra soka od šećerne repe (Recept za ovaj sok potražite na Internetu – priprema je jednostavna)
Med
Piprema:

Sok od repe (šećerne) pomiješajte sa 0.25 kg medom u blenderu, te konzumirate 3 puta na dan, po jednu čašu nakon svakog obroka.

Primjetit ćete da će ciste i miomi nestati i osjećat će te se puno bolje. Recept je izuzetno djelotvoran!

Glavni sastojak drugog lijeka je nadaleko poznata čuvarkuća, naširoko korisna biljka koju su u početku uzgajali Rimljani i Grci.
Latinski naziv čuvarkuće znači “uvijek živa”, a ova biljka je definitivno zaslužuje svoje ime jer nudi brojne ljekovite nutrijente, posebno kada je riječ o lječenju ciste i mioma.

Sastojci:

300 g lišća čuvarkuće
500 g meda
Tri puta sedmično popijte ovo uz doručak: Nećete imati pojma šta su to bolovi u kostima!

Priprema:

Prvo, nasjeckajte lišće čuvarkuće i dodajte med poslije. Neka tako odstoji 2-3 dana, sve dok se sastojci potpuno ne natope.

Kako koristiti:
Konzumirajte lijek ujutro, na prazan želudac, prije nego što jedete ili pijete bilo šta drugo. Nemojte konzumirati ništa narednih 2 sata.

Ovaj lijek ima sposobnost da stimuliše metabolizam i očistiti tijelo od toksina. Čak i ruski doktori preporučuju ovaj lijek, s obzirom na činjenicu da je izuzetno koristan u slučajevima kardiovaskularnih bolesti.Na kraju, kao što je spomenuto na samom početku, ova nevjerovatna kombinacija je izuzetno djelotvorna pri liječenju cista jajnika i mioma maternice.

Nadalje, u liječenju cisti na jajnicima mogu se koristiti i čajevi. Čajevi se većinom prave od ljekovitog bilja koje utječe na uspostavljanje balansa.

Ljekovite biljke koje se koriste za liječenje cisti na jajnicima su: vrkuta, crvena djetelina, hajdučka trava, kopriva i rusomača.

Ricinusovo ulje poznati je tradicionalni lijek koji se koristi za rješavanje viška tkiva i toksina iz organizma.

Osim toga, ricinusovo ulje djeluje stimulativno na krvotok i limfni sustav. Smanjuje i razgrađuje ciste na jajnicima.

Sok od đumbira takođe se koristi u liječenju cisti na jajnicima. Đumbir je poznat po svojem antiupalnom djelovanju te po tome da ublažava bolove i mučninu.

   Pročitaj još:

Izbacite MOKRAĆNU KISELINU iz tijela i IZLIJEČITE GIHT: 3 narodna lijeka koja provjereno djeluju

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bolu zglobovima, pa čak i giht. Donosimo vam nekoliko saveta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela.

Giht je inflamatorni oblik artritisa koji dolazi na paroksizmalni oblik u obliku crvenila, oticanja zglobova i bolova. Ponekad je čak i vrlo bolno kretanje, oseća se ukočenost i otok tela. Čest uzrok gihta je višak mokraćne kiseline u organizmu.

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz tela?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svežem voću i porvću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.

Ovo su najefikasniji lekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela:

Soda bikarbona

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu celu kašičicu sode bikarbone rastvorene u čaši sveže vode.

Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, pre doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u telu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu pre ručka, a drugu pre večere.

Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

– Kurkuma
– Ananas
– Semenke lana

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *