Mnogo puta smo u našim člancima napominjali veliku važnost prirodnih lijekova. Oni su učinkoviti u liječenju mnogih bolesti i to dosta učinkovitiji od klasičnih.

Zato se uvijek informišite jer vam doktori neće te stvari reći, jer ne zarađuju od prirodnih lijekova. Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite lijek koji će vam poboljšati pamćenje i koncentraciju.

Pored toga, bogat je vitaminima i ojačat će vaš imunitet i izliječiti mnoge bolesti. Sastojci koji ulaze u njegov sastav ubijaju čak i ćelije raka, pa ovaj lijek ima i antikancerogeno dejstvo.

Potrebni sastojci:

– 4 limuna
– 125 gr hrena
– 4 kašike meda
– 2 kašike cimeta
– manji komadić đumbira

Priprema je vrlo jednostavna, samo stavite ove sastojke u blender nakon što ih isjeckate i pomiješajte ih. Kada dobijete finu smjesu, stavite je u staklenu posudu.

Konzumirajte 2 puta dnevno, najbolje ujutru i prije obroka. Nakon nekog vremena ćete primjetiti poboljšanje. Obično se konzumira mjesec dana, pa se pravi pauza. Pomoći će vam.

   Pročitaj još:

Prirodni lijek protiv heliko bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu

Helicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa).Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čireva) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.

Lijek protiv heliko bakterije

RECEPT

– 300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
– 2 kašike meda (opciono)

Listiće čuvarkuće samljeti u mašini za meso, mada vjerujem da neka slična obrada u multipraktiku ili sjeckalici je dovoljno dobra. Promiješati sa medom i uzimati jednu kašiku ujutru na prazan želudac. Med nije neophodno dodavati, više je radi ukusa, da bi se lakše koristilo. Čuvati u frižideru.
Žena koja mi je ovo ispričala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i uradi pregled nakon šest meseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lijek protiv čira na želucu

RECEPT

– 100 listića bokvice
– 1 tegla meda

Nasijeckane listiće bokvice promiješati sa medom. Treba da odstoji 15 dana pre korišćenja. Čuvati u frižideru. Uzimati po kašiku dnevno na prazan želudac. Čovek kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo.
Nadam se da će ovo nekome još da pomogne.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *