Nekada laksativno dejstvo nekog napitka može da uradi više od napitka za gubljenje masnih naslaga, ali zamislite šta radi napitak koji sadrži oba!

Masti oko stomaka i nogu su najteže za skidanje, naravno postoje razni faktori koji ih stvaraju, a vi onda ne znate način kako da ih se otarasite, piše “BKTV“…

 

Jednostavno ćemo vam objasniti kako ovaj napitak djeluje:

Tijelo sagorijeva masti kada legneta da spavate! Što duže spavate, tačnije 8 sati to bolje za vas, a lošije za masti! Tijelo tokom sna od 8 sati oporavlja tijelo razvija mišiće, ali ništa ne radi sa MASTIMA! Da bi se ovo pokrenulo nešto mora da ubrza metabolizam i da tijelo tj. organizam nastavi da vari hranu čak i dok spavate!

 

OVAJ NAPITAK BAŠ TO RADI!

Dokazano je da ako ne jedete nekoliko sati pred spavanje pa zatim popijete ovaj napitak skinućete barem pola kilograma, ali to nije sve, vidjećete tijelo ujutru! Pogledajte obavezno noge i stomak kako su splasli!

Sat vremena pred spavanja uzmete sljedeće:

 

Limun (Obavezno)
Peršun (Obavezno)
Cimet (Obavezno)
Sirće (Obavezno)

Mala kašika meda ili umjesto meda stavite đumbir!

Ako možete da zamijenite večeru sa ovim napitkom bilo bi mnogo bolje! Lično smo probali i vjerujte nam da ukoliko pojedete teijsto za doručak, pirinač i meso za ručak pa čak i malo čokolade, a zatim ne večerate nego popijete ovaj napitak, izgubićete tih pola kilograma i opet ćete biti tanji ujutru!

     Pročitaj još:

JUTARNJA BANANA DIJETA: SKIDA I DO 5 KG ZA NEDELJU DANA

Jutarnja banana dijeta obećava skidanje 1 do 5 kilograma za nedelju dana, bez nekog posebnog odricanja i ulaganja. Upravo je zbog toga postala veoma popularna nakon što ju je predstavio Japanac Hitoshi Watanabe u istoimenoj knjizi „Jutarnja banana dijeta”.

Zvuči jednostavno: ujutro za doručak smete pojesti samo banane i piti vodu sobne temperature, dok tokom ostatka dana možete jesti bilo koju hranu.

Da li sve baš tako jednostavno?

Watanabe je nakon brojnih propalih pokušaja da smrša, odlučio je da u knjizi objedini svoja iskustva iz prethodnih dijeta i naučne činjenice koje je njegova supruga Sumiko, farmaceutkinja po struci, stekla tokom istraživanja preventivne medicine.

Stvorili su metodu mršavljenja koju su nazvali jutarnja banana dijeta i odmah su oduševili sve koji mrze da vežbaju. Naime, debljim osobama uvek se savetuje da izgore unete kalorije vežbanjem, a Watanabe ih je oslobodio te mučne jutarnje obaveze i pružio im je jednostavno rešenje: treba pojesti samo sirove banane uz čašu vode čim ustanu i ne treba jesti ništa do ručka. Jednostavno banane sadrže resistentni skrob, koji aktivno podstiče gubitak težine.

Naime, nije svaka vrsta skroba jednaka. Skrob se deli na svarljivi i rezistentni skrob. Rezistentni skrob se ne razgrađuje u tankom crevu, nego prolazi u debelo crevo gde dolazi do fermentacije. Resistentni skrob doprinosi proizvodnji kratkolančanih masnih kiselina koje su hrana za ćelije creva doprinoseći zdravlju gastrointestinalnog sastava.

Koliko banana trebate konzumirati za doručak?

Pravila nema, osim da pojedete količinu do osećaja sitosti. Japanci imaju i pravilo 80/20, jer smatraju da se čovjek nikad ne treba prejesti, odnosno potpuno zatrpati želudac hranom.

„Osam delova punog želuca održavaju čoveka, dva dela održavaju doktore.“ Zato mnogi pojedu samo 80% onog što je servirano, dok 20% vrate.

Najbolje je da ujutro na prazan želudac popijete čašu mlake vode kako biste pokrenuli metabolizam. Sačekajte pola sata pa pojedite jednu bananu. Ako ste nakon 20 minuta i dalje gladni, pojedite još jednu bananu. Posebno je bitno da se banane jedu isključivo u sirovom obliku.

U knjizi je navedeno kako osobe ne bi smele konzumirati mleko i alkohol za vreme trajanja dijete, kako bi poslednji obrok trebao biti do 20 sati, kako je odlazak na spavanje do ponoći obavezan jer je već ranije dokazana veza između gojaznosti i kasnog odlaska u krevet.

Za ručak i večeru pojedite obrok po izboru, a ako vas uhvati glad između obroka, pojedite neko voće.

Zašto praktikovati banana dijetu?

– Dijeta je uopšteno zdrava

– Banane sadrže vlakna, kalijum i dobar su izvor energije.

– Banane su jeftine tako da nemate potrebe za kupovinom skupih preparata.

– Redovan doručak poboljšava metabolizam i sprečava prejedanje kasnije tokom dana.

– Ako ne pijete kafu za doručak, stabilizovaćete visinu glukoze u krvi i samim tim i apetit.

– Čaša vode sobne temperature ujutro budi metabolizam.

– Izbegavanjem obroka posle 20h smanjuje se želja za noćnim grickanjem i dodatnim debljanjem.

– Ograničava unos alkohola.

– Banana dijeta je i odlična dijeta protiv celulita

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *