Pluća su jedan od najvažnijih organa jer su odgovorna za inhalaciju i pohranu kisika, te izbacivanje ugljen dioksida iz tijela kroz nos.

Ako je nos blokiran zbog viška sluzi, onda to može imati utjecaja i na pluća. Da bi vaš imunološki sistem bio snažan, morate pogledati čarobno piće koje smo pripremili za vas. Vrlo je dobro za djecu i odrasle.

 

Priprema:

Isprati zob (100 grama) s malo vode i pomiješati s 1 šalicom meda ( 70g ) i čašom vode (0,2l). Kuhajte smjesu nekoliko minuta i ostavite tijekom cijele noći. Spremite je u staklenu bočicu.

Mješavinu možete držati u hladnjaku i trajat će oko sedam dana. Pijte 30-40 ml ovog pića na prazan želudac. Ovo piće je također pogodno za djecu. Morate nastaviti to raditi više od 40 dana.

Ne propustite dane i pobrinite se da pripremite količinu za 40 dana. Ovo piće će u potpunosti ukloniti višak sluzi u grlu i plućima. Pluća će postati slobodna od bilo kakve opstrukcije i moći će slobodno disati.

 Pročitaj još:

OČISTITE VAŠA PLUĆA ZA 72 SATA: Pomoću jednostavnog recepta uklonite sav otrov iz PLUĆA, i ojačati vaš imunitet

Možda vam je dosadilo da slušate to kako trebate prestati pušiti. Iako znate sve štetnosti koje duhan donosi, vi ne želite da promijenite tu lošu naviku.

Ipak, trebali biste. Informišite se i pronađite kakvi se sve otrovi nalaze u cigarama. Otrovi koji vas uništavaju i još više čine zavisnim.

 

Vi možete prestati s pušenjem, samo ako budete uporni. Okrenite se zdravim navikama. Hranite se zdravo, krećite se, radite aktivnosti koje volite. Nemojte pokleknuti. Trudite se i uspjet ćete se riješiti te ovisnosti.

 

Osim što ozbiljno narušavaju vaše zdravlje, cigare čine da vam zubi i koža budu žuti, te da mnogo brže starite.

 

Ono što vam još može pomoći da očistite pluća i da lakše prestanete pušiti, jeste ovaj prirodni lijek. Ovaj lijek će vam pomoći da ojačate imunitet ukoliko imate kance pluća. Probajte ga:

 

Potrebni sastojci:

– 400 g bijelog luka
– 400 g meda
– Malo đumbirovog korijena
– 2 kašike kurkume
– 1 litar vode

Priprema:

Stavite vodu da kuha i onda dodajte đumbir i bijeli luk. Potom sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi i procijedite.

 

Kada se ohladi dodajte med, limun i kurkumu. Limun nikada ne stavljajte u vruće jer je vitamin C termolabilan i nema efekat u vrućem.

Uzimajte 2 puta dnevno, 2 kašike ujutru na prazan stomak i još dvije prije večere. Čuvajte u staklenoj posudi u frižideru. Konzumirajte barem 2 sedmice.

 

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *