Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa.

 

U Bibliji se maslinovo stablo spominje više od hiljadu puta. Iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina, mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito lekovito i lišće koje krije brojna lekovita svojstva a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji poseduje izuzetno jakoantibakterijsko svojstvo.

 

Maslinovim listom poboljšava se zdravstveno stanje u velikom broju bolestikoje su uzrokovane mikrobima. Takođe, pomaže kod gripa, meningitisa, hepatitisa B, upale pluća, gonoreje i herpesa.

Ujedno pomaže i kod hirurških, kao i kod infekcija mokraćnih puteva. Maslinovo lišće sprečava infekcije uzrokovane delovanjem gljivica.

Korišćenje čaja od maslinovog lišća može pomoći pri ozdravljenju od ovih bolesti: upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa, hroničnog umora, ateroskleroze, meningitisa, botulizma, malarije, čira na želucu, difterije, upale mokraćnih puteva i encefalitisa.

Konzumacija maslinovog lišća pomaže u obnavljanju celokupnog imuniteta, ali i služi za vraćanje energije kod izmučenog organizma, na primer nakon hemoterapije.

Listovi masline su izrazito lekoviti jer poseduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno dejstvo preko kojeg je moguće u potpunosti preboleti veliki broj oboljenja.

Recept za čaj:

Za šolju čaja od 2-3 dcl potrebno je 15-20 osušenih listova masline. U prokuvanu vodu ubacite listove i kuvajte ih još 2-3 minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih.

Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega. Čaj treba piti svaki dan kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja.

Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Listiće za čaj najbolje je brati u proleće kad su listovi mladi, oprati ih i osušiti na vazduhu. Čuvati u zatvorenoj posudi zaklonjenoj od sunčeve svetlosti.

 

  Pročitaj još:

ZA SVE KOJI IMAJU VISOK ŠEĆER: Samo skuhajte ovo lišće i posmatrajte šta se događa…

Samo skuhajte ovo lišće i posmatrajte šta se događa…

Dijabetes je bolest s kojom se živi normalno. Zato nemojte očajavati, potrebno je da se zdravo hranite, pridržavate režima ishrane i uzimate lijekove na vrijeme.

Također, potrebno je da se dovoljno krećete. Bilo kakvo nepridržavanje u vezi uzimanja lijekova i ishrane, dovest će do ozbiljnih posljedica.

Zamislite se nad prioritetima, a osim toga trebate znati da su dijabetičari veoma osjetljivi na povrede jer im rane sporije zarastaju.

Zato ih blagovremeno liječite i ne zapuštajte. Posebno su osjetljiva stopala i stoga nosite udobnu obuću, nipošto tijesnu.

Najčešći uzrok dijabetesa je stres. Osim toga, preskakanje doručka, pravljene velikih pauza između obroka, također može povećati rizik od njegovog nastanka. Naravno, ima i genetskih predispozcija.

Postoje 2 tipa dijabetesa:

Tip 1 – Kada gušterača nikako ne luči inzulin i oboljeli ga moraju ubrizgavat sa iglicama. Ovaj dijebetes se javlja kod mladih.

Tip 2 – Javlja se kod starijih, zbog toga što gušterača luči nedovoljne količine inzulina. Oboljeli od ovog tipa dobiju odgovarajuće tablete.

Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite prirodni lijek za snižavanje šećera u krvi, naravno potrebna je odgovarajuća prehrana. Ovaj lijek djeluje i preventivno sprječavajući nastajanje dijabetesa.

Radi se o lišću manga koje ima dosta minerala, vitamina, ima antioksidansno dejstvo, a dobro je i kod nesanice.

Priprema i primjena:

Uzmite 10-15 listova i stavite da kuhaju u 200ml vode, nekoliko minuta. To radite navečer, a ujutru procijedite dobijeni čaj. Pijte po čašu ujutru, prije jela i pića, 2-3 mjeseca redom, sigurno da ćete primijetiti pozitivne rezultate ali samo pod uslovom da pazite, da prehrana bude odgovarajuća.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *