Aluminijumska folija je jedinstveni materijal. Lečenje folijom praktikovalo se čak i u drevnoj Kini: folija se nanosila na biološki aktivne tačke odgovorne za rad obolelih organa.Danas ćete naučiti kako da se rešite bolova u zglobovima pomoću obične folije za hranu!

Sve zahvaljujući svojim reflektujućim svojstvima sa neverovatnim lekovitim efektom… Lečenje zglobova folijom je možda najjeftiniji metod, pritom, nema sumnje u njegovu efikasnost!

LEKOVITI TRETMAN ALUMINIJUMSKOM FOLIJOM

Detaljan opis metode kako se čovek može tretirati folijom dugujemo psihoterapeutu Vilhelmu Reichu. Folija može izlečiti prehladu, išijas, pa čak i giht!

 

Folija naneta na bolno mesto odražava biostruje u energetski meridijan iz kojeg potiču. Ovo pozitivno utiče na oboleli organ povezan sa meridijanom i bol nestaje.

Lečenje aluminijumskom folijom je zaista lako. Prekrijte bolno mesto folijom, na primer, kosti na nogama. Učvrstite foliju zavojem. Folija se mora naneti na bolno mesto sjajnom stranom!

 

Mnoge ljude zglobovi redovno bole kada se vreme menja. Sam pogled ka oblačnom nebu, zna da izaziva bol u kostima! Ali folija ovde može da pomogne. Nakon nedelju dana stavljanje folije dolazi do olakšanja. Zato su mnogi oduševljeni kad saznaju sve o ovoj čudesnoj tehnici!

 

Lečenje folijom daje dobre rezultate, pa nemojte se ustručavati da ih probate i predložite vašim prijateljima.

 

Pročitaj još:

LJEKARI UBIJEĐENI DA ALUMINIJSKA FOLIJA LIJEČI: Od bolova u leđima, do gripe i prehlade, EVO KAKO

Mnogi alternativni liječnici tvrde da aluminijska folija može biti odlična zamjena za štetne i skupe lijekove. Ruski i kineski iscjelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju razne zdravstvene tegobe.

 

Čak se i psihoterapeut Wilhelm Reich, učenik poznatog i cijenjenog austrijskog neurologa i utemeljitelja psihoanalize S. Freuda, u nekoliko svojih stručnih djela osvrnuo na praksu i način ove vrste liječenja.

 

Prema dugogodišnjem iskustvu alternativnih liječnika, aluminijska folija vrlo efikasno i brzo može eliminirati…

bolove kralježnice, vrata, ruku, koljena, stopala, zglobova
bolove u mišićima
posljedice upalnih procesa
postoperativne ožiljke
opekline

Ruski znanstvenik A.V. Skvorcov sljedećim riječima opisuje njenu čudesnu moć:

Kod iscjeljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične stanice, koje se neprestano prožimaju s matičnim poljem Zemlje.

 

Iz različitih razloga, ovo polje se deformira, uslijed čega se narušava i energetska prehrana matičnih stanica. Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromno fokusirajuće povećalo, pojačava ga nekoliko puta, što omogućuje da se povrati poremećena interakcija između stanica i matičnog polja.“

Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima

Prema uputama kineskih, ali i mnogih drugih alternativnih liječnika, aluminijska folija se u svrhu liječenja upotrebljava vanjskom terapijom.

Ovim tretmanom moguće je ublažiti mnoge tegobe, poput bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Učinkovita je i kod išijasa, reumatoidnog artritisa, gihta, bolova u peti (petnog trna). Dokazano ublažava i bolove na postoperativnim ožiljcima.

Primjena:

Položite aluminijsku foliju na bolno mjesto i učvrstite zavojem ili flasterom. Ostavite da djeluje cijeli dan ili tijekom noći.
U slučaju da se radi o bolovima ruke, lakta, koljena, noge ili prstiju, foliju možete sasvim omotati oko ekstremiteta i također učvrstiti zavojem, flasterom ili običnom ljepljivom trakom.

Terapiju provodite u razdoblju od 10-12 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1-2 sedmice.
Ako se tegobe nastave, terapiju možete ponoviti.
Tretman protiv gripe i prehlade

Aluminijska folija može biti odličan saveznik u borbi protiv infekcija.
Tretmanom aluminijskom folijom kojim možete u samo nekoliko dana, bez nepotrebnog korištenja štetnih lijekova, nadjačati čak i jaku prehladu.
Tretman protiv upala trebate provoditi na sljedeći način:

Foliju omotajte oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja folije stavite pamučnu tkaninu ili papir.

Ovaj oblog ostavite da djeluje oko sat vremena, a potom ga skinite. Nakon 2 sata, stavite novi oblog koji također ostavite da djeluje sat vremena. Slijedi druga pauza od dva sata, a potom stavite i posljednji, treći oblog. Liječenje traje sedam dana.

Svejedno je koju stranu folije koristitite – jednako su djelotvorne.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *