Masažom stopala poboljšajte rad svakog organa u tijelu.

Noge su pod velikim stresom tokom dana. Vrlo često uveče patimo od umornih nogu, posebno žene koje toliko vole štikle… Masaža stopala pomaže u ublažavanju napetosti, ali to je neophodno učiniti ne samo iz ovog razloga!

 

Prema principima refleksologije, glavne tačke nalaze se na tabanima stopala, koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje cijelog tijela . Jednostavna akcija poput masiranja stopala pomoći će vam da zaboravite na bol u različitim dijelovima tijela !

 

Zbog stimulacije posebnih zona, krv teče do unutrašnjih organa, a to pomaže u rešavanju brojnih zdravstvenih problema.

MASAŽA STOPALA

Nervni završeci smješteni na nogama su najvrednije sredstvo za liječenje ! U dalekoistočnoj medicini masaža stopala i nožnih prstiju smatra se panacejom (lijekom za sve). Izvodeći takav postupak uveče, osjetičete poboljšanje blagostanja, nalet snage, tokom noćnog sna potpuno ćete se odmoriti i ujutru ustati osvježeni …

AKTIVNE TAČKE ZA MASAŽU STOPALA

– Masiranje vrhova nožnih prstiju može pomoći u ublažavanju glavobolje i stimulisanju moždane aktivnosti.

– Područje oko nožnih prstiju može pomoći u ublažavanju bolova u vratu aktivnim masiranjem.

– Masiranje područja u centru stopala pomaže u borbi sa plućnim bolestima, ublažava patološka stanja kod astme, ublažava otežano disanje.

– Istežući područje neposredno ispod palca na stopalu, ispupčenim jastučićem, pobrinućete se za čitav kardiovaskularni sistem i pomoći srcu da nesmetano radi.

– Masiranje unutrašnjeg djela stopala, ispod zgloba, ublažava stres iz jetre i ublažava bol.

– Bol u donjem djelu leđa će splasnuti ako dobro masirate petu.

Umorne noge zaslužuju korisnu masažu. Recite svojim prijateljima o ovom divnom načinu lečenja, neka ih zdravlje služi!

   Pročitaj još:

Japanska tehnika: Pred spavanje na stopala stavite OVO – Ujutro vas čeka iznenađenje!

Ova japanska Kinoki tehnika podrazumijeva postavljanje ručno napravljenih uložaka na tabane prije spavanja, a ujutro kada ih skinete, vidjet ćete da su svi opasni otrovi izvučeni, ukoliko je uložak pocrnio.

Pozitivni učinci ovih uložaka su sljedeći: osjećat ćete se uzemljeno, manje umorno, nećete imati bolove u zglobovima i imat ćete znatno manje glavobolja.

 

Jeste li znali da su dna vaših stopala izravan ulaz u vaše tijelo kroz ono što orijentalni liječnici nazivaju meridijani?

Meridijani su putevi do svakog organa u tijelu. Neki tvrde da meridijani zapravo ne postoje, ali oni koji razumiju alternativnu istočnjačku medicinu znaju da su meridijani usko vezani sa živčanim sustavom. Njega imate, zar ne? To je zapravo ista stvar.

 

Dna vaših stopala imaju različite živčane završetke. Njih 7000 da budemo precizni. Ti su živci povezani s raznim organima u tijelu. Električni signali, koji se šalju preko tih meridijana, često postaju uspavani kad nosite cipele.

 

Poticanje tih meridijana je važno. To možete učiniti uzemljivanjem sa zemljinim negativnim ionima (kada stojite vani bez obuće) ili pomoću- luka.

Jedan od najboljih načina za stimuliranje tih meridijana je pomoću luka, bijelog ili crvenog, kojeg stavite u čarape (na dnu vašeg stopala), dok spavate.

Obje vrste luka su poznate kao pročišćivači zraka i kada se primjenjuju na koži, oni ubijaju viruse i bakterije. Fosforna

Kako ovo najbolje napraviti? kiselina također ulazi u krvotok i pomaže čišćenju krvi.

Od sastojaka su vam potrebni crni i/ili bijeli luk, voda, samoljepljiva gaza, kao i čarape, piše “Atma“.

Nasjeckajte vrlo sitno crni i bijeli luk, zatim ih ubacite u kipuću vodu i ostavite da ključa još desetak minuta.

Nakon toga, ostavite smjesu da se hladi dvadesetak minuta. Potom stavite luk na sredinu gaze, ali nemojte previše potopiti tkaninu.

Ne preporučamo korištenje istog luka u više navrata jer on u sebe prikuplja klice i bakterije. Svaku večer koristite novi. Također vas ne ohrabrujemo da isti, nakon korištenja na ovaj način, pojedete.

Uloške postavite na sredinu tabana, obujte čarape preko i idite na spavanje. Rezultat koji će vas zateći ujutro će vas iznenaditi!

Ujutro kada ih skinete, vidjet ćete da su svi opasni otrovi izvučeni, ukoliko je uložak pocrnio.

Ovi ulošci pomažu da krv i limfa bolje cirkuliraju do ostatka tijela. Budući da se većina ljudi danas ne kreće dovoljno, gotovo svi imamo slabiju cirkulaciju u nogama, oko članaka i u stopalima.

Pozitivni učinci ovih uložaka su sljedeći: osjećat ćete se uzemljeno, manje umorno, nećete imati bolove u zglobovima i imat ćete znatno manje glavobolja.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *