Savršen spoj moćnih sastojaka

Lišće od drveta nim, poznatog i kao indijski jorgovan, vijekovima se koristi u ajurvedi i veoma je cijenjeno zbog svojih ljekovitih svojstava, među kojima su i antivirusna, antibakterijska i antialergijska.

Ako čudesnom nimu u prahu dodamo isto tako ljekovitu kurkumu, dobićemo savršen spoj moćnih sastojaka napitka koji se tradicionalno koristi u Indiji, a preporučuje ga i Sadhguru.

 

Nimu i kurkumi dodajte malo tople vode i meda i pijte ujutru, na prazan stomak. On čisti organizam i sve naše ćelijske strukture, a jača i imuni sistem.

Probavni trakt oslobađa svih nagomilanih štetnih činilaca koji izazivaju brojne zdravstvene tegobe i bolesti. Nakon što očisti organizam, napitak šalje neophodnu energiju do svake naše ćelije, dajući nam živost i novi elan.

 

Osim u vidu napitka, od nima i kurkume mogu se praviti male kuglice koje se sažvaću i nakon toga popije čaša tople vode, a mogu se dodati i u jela. Za doziranje nima i kurkume neophodno je konsultovati ljekara i stručnjake za ishranu, a najbolje je da ove dvije biljke koristite u prahu.

 

Pročitajte još:

RAZBIJTE JAJE U ČAŠI VODE I STAVITE JE KRAJ KREVETA PRIJE SPAVANJA: Evo šta će se ujutro desiti i šta trebate uraditi
Ako vjerujete da određeni rituali mogu da pomognu da dom očistite od negativne energije, onda probajte ovo feng šui pravilo za sreću. Vrlo je jednostavno!

Razbijte jaje u čašu i ostavite ga preko noći. Stručnjaci za feng šui kažu da će ovaj ritual pomoći da dom oslobodite od svih nevolja, tuge i nesreće. Jaje će poput sunđera upiti svu negativnu energiju i očistiti energetski tok u vašem domu.

Po pravilu, ovaj ritual možete da sprovoditi u bilo koje doba godine, ali jedino je važno da to učinite prije spavanja.

Šta vam je potrebno? Jedno svježe jaje a koje nakon što ga kupite nećete staviti u frižider, već ćete ga odložiti sa strane. Uveče, prije nego što legnete u krevet ga razbijte u čašu vode i ostavite kraj kreveta. Sutradan, kada se probudite dobro pogledajte u kakvom je stanju jaje…

Kako stručnjci za feng šui kažu, žumance simbolizuje osobu, a bjelance je sve što ga okružuje. Nakon što je jednu noć odležalo u čaši, na jajetu se mogu vidjeti određene promjene – pojava mehurića, niti bjelanaca koje se “razvlače”, zamućenost…

jaje-u-casi

Svaka od ovih pojava ima neko svoje značenje, odnosno ukazuje na “nevolju” koju ste na ovaj način izbacili iz kuće.

Pa tako, ako se javila zamućenost, to znači da ste oterali lošu energiju kaja vas blokira i sprječava da postignete uspjeh. Ako ima niti, to je pokazatelj tuge koja vas “vuče na dno”. Mjehurići su znak loše organizacije u domu… Da biste se riješili svih ovih negativnosti, potrebno je da sadržaj čaše bacite u slivnik ili wc šolju.

Ukoliko mislite da niste temeljno očistili dom od svega lošeg, po pravilima feng šuija ovaj ritual možete da sprovedete i naredne dvije noći, a potom napravite pauzu od mjesec dana.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *