Istraživanje je pokazalo da je jedna od šest smrti vezana baš za ovaj problem modernog sveta.

Stručnjaci savetuju da na svakih pola sata treba da ustanete i prošetate.

Ukoliko radite u kancelariji, ne krećete se i konstantno ste vezani za stolicu, ovakav način života može da vam udvostruči rizik od rane smrti, čak i kada redovno vežbate, pokazalo je najnovije istraživanje. Ali, ako ustanete od stola svakih pola sata, to drastično umanjuje taj rizik.

 

To su rezultati istraživanja sa univerziteta Kembridž. Njihovi stručnjaci su otkrili kako je jedna od šest smrti vezana za kancelarijske poslove u kojima zaposleni sede od 9 do 17 sati.

Glavni uzročnici bili su bolesti srca, moždani udar, rak, dijabetes tipa 2 i demencija.

Takođe, procenjuju da 37 odsto odraslih Britanaca provede manje od pola sata dnevno na nogama.U najnovijem istraživanju tima američkih stručnjaka pokazalo se kako najveći rizik od rane smrti postoji kod onih koji sede i po 90 minuta uzastopno.

– Sedenje je zaista kao novo pušenje. Trebaju nam kreativni načini da bi povećali redovna razdoblja aktivnosti, a ne samo smanjili vreme provedeno sedeći – objasnila je učesnica studije Monika Saford.

Pročitajte još:

Uklonite sluz iz pluća i poboljšajte imunitet: Prodišite uz ovo piće
Pluća su jedan od najvažnijih organa jer su odgovorna za inhalaciju i pohranu kisika, te izbacivanje ugljen dioksida iz tijela kroz nos.

Ako je nos blokiran zbog viška sluzi, onda to može imati utjecaja i na pluća.

Da bi vaš imunološki sistem bio snažan, morate pogledati čarobno piće koje smo pripremili za vas.

Vrlo je dobro za djecu i odrasle.

Priprema:

Isprati zob (100 grama) s malo vode i pomiješati s 1 šalicom meda ( 70g ) i čašom vode (0,2l). Kuhajte smjesu nekoliko minuta i ostavite tijekom cijele noći. Spremite je u staklenu bočicu.

Mješavinu možete držati u hladnjaku i trajat će oko sedam dana.

Pijte 30-40 ml ovog pića na prazan želudac. Ovo piće je također pogodno za djecu. Morate nastaviti to raditi više od 40 dana.

Ne propustite dane i pobrinite se da pripremite količinu za 40 dana.

Ovo piće će u potpunosti ukloniti višak sluzi u grlu i plućima. Pluća će postati slobodna od bilo kakve opstrukcije i moći će slobodno disati.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *