Odlučili smo i ovaj recept podijeliti s vama…

Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, ali jako efikasani recept da podijelimo s vama.

Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti povišena masnoća u krvi je postala bolest sadašnjice. Nekada se kod povišenih masnoća mogu primijetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti..

Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke su za ovaj lijek koji slijedi u nastavku, jer našim najbližim je pomogao.

RECEPT:

Sastojci:

– 3 suhe smokve

– 2dl domaćeg jabukovog sirćeta

Priprema:

Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suhe smokve i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2dl domaćeg jabukovog sirćeta, te ostavite da prenoće.

Primjena:

Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način. Ta 2dl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2dl sirćeta i postupak ponavljate još jednu sedmicu. Znači, terapija liječenja traje 14 dana.

Uz ovaj recept pridržavajte se zdravog načina ishrane i povećajte fizičku aktivnost. Nakon pola mjeseca ove terapije, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost ovog lijeka.

 

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *