Potpuno je bezbedna, tako da nemate izgovor da je ne probate.

Ipak, nemojte da očajavate i posežete za skupim preparatima punim hemikalija ili estetskim zahvatima. Bolje je da uzmete prirodni lek koji će vam poboljšati izgled kože, bez nuspojava.

Ova jednostavna krema je veoma učinkovita i zdrava. Potrebna su vam samo dva prosta sastojka, koja verovatno već imate u svojoj kuhinji!

U pitanju su med i cimet.

Priprema i način korišćenja: Pomešajte jednu kašiku cimeta i jednu kašiku meda (med uvek uzimajteplastičnom kašikom kako ne bi izgubio lekovita svojstva). Smesu samo nanesite na željeno područje i ostavite da stoji 30 minuta.

Ako je nanosite na lice, onda je ostavite 10 minuta i isperite toplom vodom.

Koristite jednom dnevno nekoliko dana i primetićete odlične rezultate – zaglađeno lice sa mnogo manje bora i ublaženim ožiljcima!

Ova krema se pravi za samo 10 sekundi i potpuno je bezbedna, tako da nemate izgovor da ne probate!

Pročitaj još:

KUPUS SA MEDOM: Ovaj oblog uspješno liječi bronhitis i uporni kašalj

Jedan od najboljih prirodnih načina borbe sa bronhitisom i upornim kašljem je list kupusa sa medom, ovo je zaista moćno domaće sredstvo protiv kašlja.

Za ovo liječenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za djecu, tako i za odrasle ljude.

Bit će vam potrebna samo dva sastojka:

1 glavica kupusa
med
Kako pripremiti ovaj oblog:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi. Preko kupusa staviti najlonsku kesu i umotati šalom ili peškirom.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve upotrebe. Liječenje se sprovodi pet noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati sa toplim ricinusovim uljem.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *