Samo ren može da izleči uporan i suv kašalj, ali i upalu pluća: Narodni lek koji morate da zapišete!Obratite pažnju na ovaj izuzetno zdrav narodni lek od rena. Zbog svojih antibiotičkih svojstava, ren se već dugi niz godina koristi u tradicionalnoj medicini za lečenje bronhitisa, sinusitisa, kašlja i prehlade.

REN I MED

1 supena kašik izrendanog rena pomešati sa 3 kašike meda. Uzimamo 1 malu kašičicu 5 puta dnevno. Efekat takve smese će se povećati ako u tu smesu dodamo i malu kašičicu seckanog belog luka.

ČAJ OD RENA

za prehladu ili grip
1 supenu kašiku rena (grubo narendanog) preliti čašom ključale vode, poklopiti i ostaviti 5 minuta. Pijemo 3-4 šolje čaja dnevno.

U nastavku još nešto o zdravlju:

Evo kako da sprečite grip ili virus da se razmili po vašem telu: Za 12 sati, bićete kao novi!
Sa pojavom hladnog v remena, svi se boje prehlade i virusa.Kako bismo sprečili da ove sezone dobijemo grip, moramo da vidimo šta to izaziva pojavu ove bolesti. Ukoliko vam nedostaje vitamin D, malo spavate, živite stresno, slabo i loše se hranite, vi ste podložni gripu.Prehlada je vodeći uzrok posete lekarima i bolovanja. Kada pacijent oseti jezu, temperaturu, kašalj, curenje iz nosa, slabost i druge simptome slične gripu, dijagnoza “grip” postaviće se samo u 3 do 17% slučajeva.Druge bolesti uzrokuju drugi virusi/bakterije. Nije sve grip!Virusi su nekoliko puta manji od bakterija, imaju drugačiju strukturu, a antibiotici u tim slučajevima beskorisni.Virus može biti simptom prehlade ili gripa, ali nije uzrok bolesti.Pravi uzrok gripe su poremećaj imuniteta, kao i nedostatak vitamina D!

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *