Ponekad možemo da osjetimo bolove u koljenima i drugim zglobovima koji su jaki i teško podnošljivi. Naše kosti usljed djelovanja određenih faktora mogu postati jako krhke i lako lomljive. Da biste to poboljšali potrebno je da uzimate zdravu hranu bogatu raznim hranljivim materijama, a naročito bogatu kalcijumom. Kakav god da je intenzitet boli u koljenima ili kostima, možete ga se osloboditi ovim prirodnim lijekom.
Zato danas za vas donosimo ovaj kvalitetni napitak.

Sastojci koji su vam potrebni:

200 ml bademovog mlijeka
banana
2 kašike meda
Priprema i način korištenja:
Priprema je vrlo jednostavno, potrebno je da ogulite bananu i isjeckate na male komadiće. Obratite pažnju da ne budu previše zrele. Stavite ih u bledner i dodajte bademovo mlijeko i med. Stavite jednu ili dvije kašike meda. Osloboditi će vas bolova u kostima i zglobovima, a potrebno je da ovaj napitak pijete 3 puta sedmično uz doručak
Takođe možete isprobati i ovaj napitak.

Sastojci koji su potrebni:

10 kašika usitnjenog lanenog sjemena
5 kašika usitnjenog susama
Malo sjemenki suncokreta
3 kašike grožđica
1 kg livadskog meda
Upute za pripremu: Preporučuje se kupovati sirove sjemenke i samostalno ih pržiti oko 2 minuta na nižoj temperaturi bez masnoće. Nakon toga ih usitnite. U većoj posudi promiješati sve sastojke, koristeći drvenu žlicu. Kada dobro izmiješate, smjesu prebacite u tamnu staklenu teglu koja se mora dobro zatvoriti.
Kako uzimati: Uzimajte jednu supenu kašiku ovog lijeka prije doručka i jednu prije ručka.

Ako već niste, lajkujte i zapratite našu FB stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *